Как да пробием в чалга средата, разказ

el-shirtsАко сте роден в малък град или на село, не се отчайвате този Ви прозход Ви гарантира сигурен пробив в музикалните среди. Ако пък родителите Ви не са били много оригинални и за произнасянето на името Ви, хората се нуждаят от около минута, спокойно и това е поправимо:

Пример: Борислав Делибалтов - Пее като: Борис Дали

Как цял един стадион ще скандира Борислав Делибалтов? Много по-лесно и кратко - Борис Дали, придава и загадачност на произхода...

"Моят род идва от голяма руска музикална фамилия, отраснал съм с музика около мен, дядо имаше два рояла..."

Истината, е че дядо му имал един акордеон и свирил по погребенията в родното село на Борис Дали - Бобов дол.

Ако зачетете още от биографията на този велик български певец ще разберете, че има и диплома за средно специално образование или в стила за съкращаване на името, то и образователната му титла с една дума се приравнява на шлосер, заварчик...

Един тежък ден покрай струга му писнало да опъва като вол, пуснал телевизия "Планета", там видял своя идол - Милко Калайджиев - мустака и си казал: "Аз мога да съм като него, и аз мога да пея върху чужди песни в една стая и около мен да се кълчат девойки, ще стане голям хит, а аз ще съм много вървежен"

Още същата вечер се напил от яд в кръчмата на мегдана на село Бобов Дол, че утре пак ще прави заготовки на струга, а пък около Митко мустака, ще се кълчат манекенки, не го преглътнал и така от устата ми излезнал хита - "Пиян"... За негов късмет Митьо Пайнера минавал покрай кръчмата в този момент на път за своето село - отбил се в хана и предложил договор на Борко. Обещал му, че неговите текстописци ще му преправят, която гръцка, сръбска, турска песен си избере, дори бил заучил една иноземска фраза:

"You name it, I steal it!".

Борис Дали, не можел да откаже такава примоция, със сълзи на очи благодарил на Митьо, целунал му два пъти ръката, и си направил три чимбера с пръста на които си носи златния пръстен... после със сълзи на очи казал:

"Още от първо отделение си падам по Мара - Мара отварачката, сега работи на бара, тя е най-арната мома у село, искам да и изпевам една песенчица, за да ми приседне"

И така Митьо се обадил в Пайнерленд и оттам препоръчали песента на Никос Вертис - Моно я сена (Само за теб) като най-удачен вариант за песен в стил "мома да ти приседне", за нула време преправили текста, като махнали всички по-трудни за пеене части и го доближили максимално до любимия стил на Дали - речетатив с елементи на подвиквания и така се родил поредният български хит на чужд гръб.

Борис Дали - Обичам те:
Оригиналното изпълнение на Вертис с превод:


Νίκος Βέρτης - Μόνο για σένα Никос Вертис само за теб.
Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου Текст - Илияс Филипу
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος - Музика - Кириакос Пападопулос

Следете секцията ни гавъри - не се задоволявайте само с копието, чуйте и оригинала :)

Σβήσε το φως κι ασ' τη σιωπή να μιλά
είναι στιγμές που λέν' τα μάτια πολλά.
Η μοναξιά δεν ήταν φίλη καλή
δεν είχα όνειρα, ώσπου σε γνώρισα και ζω απ' την αρχή.

Μόνο για σένα κάνω όνειρα ξανά
μόνο για σένα διαγράφω τα παλιά.
Έδωσες χρώμα σε μια ασπρόμαυρη ζωή
νιώθω πως όλα θα τ' αλλάξουμε μαζί.

Θα σ' αγαπώ, όσο θα ζω
τη ζωή μου δίνω, πλάι σου να μείνω.

Πόσες βραδιές είχα σε μένα κλειστεί
πότο, τσιγάρο, η παρέα γνωστή.
Ήρθες εσύ σαν ήλιος στη συννεφιά
και με ανάστησες, ζωή μου χάρισες στα πρώτα σου φιλιά.




Copyright © 2008 - Гръцка музика - ползва Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template - Побългарена от Марфи