Долу Културата горе (на черешата) чалгата

Отварям една от най-кухите ни интернет медии - дир.бг и чета водещите им новини от жълтия сектор (при тях той се показва на розов фон) - Гергана и Соня Немска откриха нов фолк клуб, зачитам по-надолу:

В бившето кино "Дружба" кметът на града Стефан Димитров и собственикът на музикална компания „Пайнер” Митко Димитров-Пайнера прерязаха лентата на новото заведение.


Хвала на Митьо, най-накрая и в родния си град да нанесе поредния удар над културата. След като младежкия театър в София се превърна в - О, затаете дъх - "Денс Център - Син Сити" - ( яко име де, по добре от това, което е в действителност - "Гюбекчийница - Град на Греха" или плацдарм за силиконови бомбардировки, вие си изберете )

Но както и да е, ликуй народе, за какво ти е да гледаш кино, нищо че се води седмото изкуство и че в себе си съчетава (освен ако не е екшън) по няколко от останалите 6.
Ликуй народе на Димитровград, най-накрая жаждата ти за гола плът и фалшиви фалцети ще бъде утолена, ще има къде да плакнеш очи след тежкия работен ден в процъфтяващия индустриален град.

В началото нарекох дир.бг куха медия, ще се аргументирам, под новината има следния линк: Секси снимки на Гергана, както и под всяка една статия в която се споменава, което и да е име на чалга торпедо, винаги има линк, хората да поплакнат очи над неземните и прелести (чалга певиците не участват на конкурси по красота, защото няма да бъде честно, ще заслепят останалите участнички, пък и с толкова пластики журито се страхува да не им се отварят шевовете на циците на подиума)

Кухотата на новината от два реда се допълва от факта, че дори не се споменава колко хора побира заведението или в какъв стил е издържано и тн.

В същото време в едно място в столицата, където рядко се събират тълпи екзалтирани чалга фенове, а токче на чалга фурия слава богу не е стъпвал се открива кино маратон с 185 филма от 27 страни! Но това не може да се сравнява с невероятните хитове на Соня Немска и на момичето без фамилия, като повечето ни чалга икони - Гергана, затова и не намира място в кухите медии като дир.бг и прочие, няма значение дори, че се провежда, защото културата отдавна умря, да живее Митьо!



6 коментара:

Онлайн Психолог каза...

Защо ви е толкова голям проблема с поп фолка и културата, драга интелигенция?
Чалгата НЕ Е проблема на културата в България - манталитета на хората е.
Аз слушам поп фолк главно в кръчмата на три ракии докато играя кючек - от тук веднага ли следва заключение, че съм "некултурен"? Ако да, защо?
Демокрация...
Като всеки си тегли филма от "Арената", колко са "балъмите" дето си дават парите за кино - най-често с лоша картина и скапан звук? Естествено, че на негово място ще се появи друг, по-печеливш бизнес.
За кир.бг съм съгласен...

MARFI каза...

Не мисля, че преживяването от гледането на филм в киносалон, може да се доближи до това да си свалиш скрийнър от арена и да го гледаш сам у вас. Ходенето на кино е социален контакт, свързан и с други дейности - пазаруване например.

Кино Арена предлага хубав образ и звук, следователно може и в Димитровград да има подобен салон.

И аз слушам чалга, в таксито или като търся кавърите на гръцки песни, но мисля, че заведенията за подобна музика вече ни идват в повече.

Онлайн Психолог каза...

Изглежда вие сте столичанин. В Димитровград няма начин да се появи кино като Арена.
В 70 хилядният град в който живея преди няколко години имаше 3 кина - фалираха и остана само 1.
Входа в момента е 2лв. и за най-касовите филми трудно се събират 50 човека на прожекция.
Неясно е как собственика успява и дали въобще купува филмите, ясно е, че картината е зле. По стените има сигурно 20 озвучителни тела, а се чуват 8-10.
И между другото едното от фалиралите кина в момента е сектантска "църква" - бих предпочел, предполагам и вие, да беше кръчма.
За съжаление в Арена няма само скрийнъри а ДВД-та и дори колекционерски издания на филми по 8-9 гигабайта, които на една 40+ инчова плазма или мултимедиен проектор изглеждат невероятно, а някои от тези устройства вече не са толкова скъпи. Но стига съм си чесъл езика...

MARFI каза...

Да, живея в София, колко съм столичанин отделна тема... Жалко за кината в Димитровград. Мен обаче обаче винаги ще ме привлича да ида на кино с приятели, по-различно е. Дори да имам невероятна плазма, някак по-самотно е вкъщи.

adri каза...

Аз искам да попитам автора... авторе, ти не си ли падаш по хубавите жени? Интересно ми е всички тези, които плюят чалга стила какъв тип жени харесват...

MARFI каза...

Аз чалгата мога да я гледам донякъде, но не ми харесват много нагласените жени, повече съм привърженик на естествената красота подчертана със съвсем лека доза дискретен грим там където е нужно.

Copyright © 2008 - Гръцка музика - ползва Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template - Побългарена от Марфи