Няколко съвета за музикални сайтове

el-shirts Ако сте решили да си направите музикален сайт или сайт на любимата група, може някой от изводите до които съм стигнал докато се занимавам със сайта ми за гръцка музика да са Ви от полза:

1) Когато качвате песен или видео на някой изпълнител, качете поне и оригиналния текст на песента, в случай че не е преведена на български.

Ако пък имате време и познания си направете труда да скалъпите един приличен на български език превод, не е нужно да е художествен, но не е хубаво и да е много буквален. Вярно е отнема време, но пък потребителите Ви са много доволни, когато намират качествено и най-вече оригинално съдържание.

2) Ако сайтът Ви е по-широко ориентиран примерно като този посветен изцяло на гръцка музика или като други на сръбска или румънска музика, можете да си правите или ваша или да взаймствате класация тип "топ 10 или топ 20" на песните в съответната страна. Така ще си създадете и доста вътрешни линкове, особено ако вече сте качили информация за повечето песни в класацията.

3) Създайте си собствен канал в youtube и/или Vbox7, където да качвате редки и/или преведени клипчета на любимите Ви изпълнители. В анотацията към клипа може да поставите адреса на сайта си, за да може да привлечете посетители и от тези сайтове.

4) Не се отнасяйте враждебно към конкуренцията, напротив търсете я и станете партньори с нея, пишете по вече съществуващите във вашата ниша форуми и сайтове, споделяйте мнения, текстове, клипове.

5) Ако сте избрали да създадете сайт за чуждестранна музика или група, то регистрайте сайта си и в основните директории и класации на съответната страна, аз регистрирах моя безпроблемно в няколко гръцки музикални директории и съм доволен от резултата.

6) Последен (засега), но не и по важност съвет.

Правете го за удоволствие, не за пари!

Останалото




Copyright © 2008 - Гръцка музика - ползва Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template - Побългарена от Марфи